4 személyre:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
6 db paradicsom
3 EK olíva olaj
3 EK balzsamecet
só, bors
4 db csirkemell filé
100g liszt
3 db tojás
1 EK tej
100g zsemlemorzsa
1 dl olaj
400g Mozzarella
bazsalikom díszítéshez
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, és vékony karikára vágjuk. a Fokhagymát szintúgy meghámozzuk, de azt apróra vágjuk. A paradicsomokat megmossuk, a tetejét kivágjuk, majd körülbelül fél cm vastagra vágjuk. A hagymát, paradicsomot egy tálban összekeverjük. Az olíva olajból, balzsamecetből, fokhagymából, sóból borsból öntetet készítünk, majd a keverékhez adjuk. A csirkemell filéket kiklopfoljuk, fűszerezzük. Egy edénybe lisztet rakunk, egy másikba pedig a tojást és a tejet összekeverjük. Egy harmadikba pedig zsemlemorzsa kerül. A húst sorban először a lisztbe, utána a tojásba, majd végül a zsemlemorzsába "mártjuk". Az olajat felforrósítjuk és a hús mind két oldalát szép pirosra sütjük. A mozzarellát szintén fél cm vastagra vágjuk, és a paradicsommal együtt 4 felé osztva a tányérokra helyezzük. Erre megy a megsült hús. A végén a közepébe bazsalikomot szúrunk és lehet is tálalni.
Elkészítés kb 20 perc.