4 személyre:
1 kg csirkeszárny
3 EK vaj
1 TK fűszerpaprika
1 EK Tabasco és citromlé
1 gerezd fokhagyma
100 g márványsajt
150 g joghurt
50 g majonéz
1 EK citromlé
bors, cukor
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megmossuk, megtöröljük, és a forgónál kettévágjuk. A páchoz a vajat megolvasztjuk, a paprikával, Tabascoval és citromlével összekeverjük. Az egészet egy edénybe helyezzük, és a csirkeszárnyakat hozzá keverjük. A szárnyakat grillsütőn, vagy egy kis olajban, mindkét oldalát egyenletesen ropogósra sütjük. A mártáshoz a fokhagymákat megpucoljuk, és finom apróra vágjuk. A sajtot egy villával összetörjük, és a maradék hozzávalókkal összekeverjük. Borssal és egy csipet cukorral ízesítjük. A csirkeszárnyakat a mártással tálaljuk.
Elkészítés 15 perc plusz sütési idő