Főzzünk Urak

A férfiak és a főzés nem elképzelhetetlen dolog. Vannak dolgok amiket persze könnyebben össze tudnak párosítani velünk férfiakkal. A férfi és a technika, vagy férfiak és a foci, de hogy a férfiak és a főzés?? Tulajdonképpen miért is ne?

Friss topikok

  • Húsimádó: Jó ötlet, szép fotó és biztos nagyon finom is. (2013.05.01. 16:56) Rántott szelet Mozzarella-val
  • Chu_Wii: @fourgee: Persze, lehet így is el lehet készíteni, de úgy gondolom, ez a legegyszerűbb módja a rán... (2013.04.20. 01:17) Tojásrántotta
  • Chu_Wii: @tonyk: Nyilván nem gond, ha egy kicsit több olajjal csináljuk, csak ne ússzon benne.:)) (2013.04.20. 01:08) Marhasteak sült hagymával

Archívum

Tojásrántotta

2013.04.07. 08:40 | Chu_Wii | 2 komment

Ez is egy igen egyszerű étel, de biztos ami biztos alapon, azért nézzük, hogy is készül.rührei.jpg

4 személyre:

8 tojás

só, bors

20g vaj

Klasszikus:

A tojásokat egy tálba feltörjük, habverővel felverjük, sóval borssal fűszerezzük. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A tojást a serpenyőbe helyezzük és közepes lángon folytonos kevergetés mellett, készre sütjük.

Egyéb:

Snidlinget ,petrezselymet, kaprot vagy Ruccolát  - persze mindegyiket apróra vágva - a még meg nem sütött tojásba keverjük. Garnélával, lazaccal - mindkettőhöz kaprot adunk - így is isteni. De füstölt vagy főtt sonkával, kicsik és nagyok egyaránt szeretik.

A bejegyzés trackback címe:

https://fozzunkurak.blog.hu/api/trackback/id/tr685204991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fourgee 2013.04.18. 22:53:17

Khm, a vajat megolvasztjuk - ha túl forró megég. A tojásokat beleütjük, majd fakanállal szépen szétkavarjuk hogy elkeveredjen. Amint megszilárdult, de még nedves a tojás egyből kiszedjük tányérra - így nem sütjük túl. Sózni csak a legvégén szabad, mert a só vizet von el, amivel szintén csak elizéljük az egész rántottát.

Chu_Wii · www.chuwiimusic.blogspot.de 2013.04.20. 01:17:06

@fourgee: Persze, lehet így is el lehet készíteni, de úgy gondolom, ez a legegyszerűbb módja a rántottának. Meg aztán ki hogy szereti, van aki szárazon, valaki kevésbé, ez egyéntől függ. De azért köszönöm, hogy leírtad:)
süti beállítások módosítása