4 személyre:
300 g zacskós rizs
6 db csirkemell filé
só, bors
1 EK édes-nemes fűszerpaprika
50 g liszt
8 EK vaj
fél csomag petrezselyem
1 TK ( teáskanál ) szárított tárkony
5 EK citromlé
1 fél citrom
Elkészítés:
A rizst a csomagoláson leírt módon elkészítjük. A csirkemell filékről a bőrt leszedjük, majd szárazra töröljük. Kicsit megklopfoljuk, sóval, borssal és paprikával fűszerezzük. Ezután lisztbe mártjuk majd kb 2 EK vajat felhevítünk és 5 percig mindkét oldalát megsütjük. Ha megvan, kivesszük és meleg helyre tesszük. A maradék vajat a serpenyőben felhevítjük. A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk és finomra vágjuk, és a tárkonnyal együtt a vajhoz adjuk és megpároljuk. a citromlevet hozzá adjuk és megvárjuk míg egyet rottyan. A csirkemell filéket a 4 tányérra helyezzük, a citromos-petrezselymes lével meglocsoljuk, egy-két citromkarikát a tetejérevágunk és rizzsel tálaljuk
.
Elkészítés kb 20 perc (plusz sütési idő)