Főzzünk Urak

A férfiak és a főzés nem elképzelhetetlen dolog. Vannak dolgok amiket persze könnyebben össze tudnak párosítani velünk férfiakkal. A férfi és a technika, vagy férfiak és a foci, de hogy a férfiak és a főzés?? Tulajdonképpen miért is ne?

Friss topikok

  • Húsimádó: Jó ötlet, szép fotó és biztos nagyon finom is. (2013.05.01. 16:56) Rántott szelet Mozzarella-val
  • Chu_Wii: @fourgee: Persze, lehet így is el lehet készíteni, de úgy gondolom, ez a legegyszerűbb módja a rán... (2013.04.20. 01:17) Tojásrántotta
  • Chu_Wii: @tonyk: Nyilván nem gond, ha egy kicsit több olajjal csináljuk, csak ne ússzon benne.:)) (2013.04.20. 01:08) Marhasteak sült hagymával

Archívum

Citromos csirkemell filé, rizzsel

2013.04.08. 02:15 | Chu_Wii | Szólj hozzá!

4 személyre:

14_citromos_csirke.jpg

 

300 g zacskós rizs

6 db csirkemell filé

só, bors

1 EK édes-nemes fűszerpaprika

50 g liszt

8 EK vaj

fél csomag petrezselyem

1 TK ( teáskanál ) szárított tárkony

5 EK citromlé

1 fél citrom

Elkészítés:

A rizst a csomagoláson leírt módon elkészítjük. A csirkemell filékről a bőrt leszedjük, majd szárazra töröljük. Kicsit megklopfoljuk, sóval, borssal és paprikával fűszerezzük. Ezután lisztbe mártjuk majd kb 2 EK vajat felhevítünk és 5 percig mindkét oldalát megsütjük. Ha megvan, kivesszük és meleg helyre tesszük. A maradék vajat a serpenyőben felhevítjük. A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk és finomra vágjuk, és a tárkonnyal együtt a vajhoz adjuk és megpároljuk. a citromlevet hozzá adjuk és megvárjuk míg egyet rottyan. A csirkemell filéket a 4 tányérra helyezzük, a citromos-petrezselymes lével meglocsoljuk, egy-két citromkarikát a tetejérevágunk és rizzsel tálaljuk
.

Elkészítés kb 20 perc (plusz sütési idő)

A bejegyzés trackback címe:

https://fozzunkurak.blog.hu/api/trackback/id/5206592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása