4 személyre:
4 EK ( evőkanál ) olaj
4 db marhasteak ( kb 180 g )
2 db hagyma
100 g liszt
500 ml étolaj vagy sütőolaj
só
Elkészítés:
Az olajat egy nagy, lehetőleg teflon serpenyőbe helyezzük, felforrósítjuk. A steakeket belehelyezzük és kb 2-3 percig sütjük, úgy, hogy a belseje még rózsaszín maradjon ( medium ). A húsnak kívül szép barnának, belül pedig szaftosnak kell lennie. Mikor kész kivesszük és meleg helyre tesszük. A hagymát meghámozzuk és vékony karikára vágjuk. A hagymakarikákat a lisztbe forgatjuk. A fritőzt 180 fokra állítjuk és a hagymákat 10 percig benne sütjük. Ha kész van akkor egy törlőkendőre helyezzük, hogy a zsírt felszívja. Sóval ízesítjük. A steaket a hagymával és salátával tálaljuk. De nyugodtan lehet sült krumplival is.
Elkészítés 10 perc plusz sütési idő